Únik cenných informácií v Samsungu

Juhokórejská spoločnosť Samsung sa pravdepodobne stala obeťou krádeže, vďaka ktorej môže spoločnosť prísť o niekoľko miliónov dolárov. Na tento problém upozorňujú portály Notebookcheck.net a  MSPowerUser.com.

Tento prípad sa má týkať ukradnutých materiálov o progresívnych displejoch, v ktorých je popis funkčnosti displejov a podrobné náčrty. V ukradnutých materiáloch majú byť taktiež informácie o fungovaní flexibilných OLED panelov a tiež technologický postup 3D laminovanie zakrivených OLED panelov. Všetky tieto technológie plánoval Samsung v najbližšom období využiť a implementovať do svojich nových zariadení.

OLED displej Samsung Predbežne informácie o prípade hovoria, že do procesu úniku informácií by malo byť zapojených 11 zamestnancov Samsungu. Voči trom už bolo vznesené obvinenie, na ďalších sa pracuje.

Pre Samsung sú technológie OLED displejov veľmi dôležité a cenné. Svoje displeje neimplementujú len do svojich zariadení, ale dodávajú ich aj svojim partnerom, čo im tvorí taktiež zisk. Výnimkou nie je ani Apple, ktorý taktiež montuje OLED panely do svojich nových zariadení.

Juhokórejský Samsung vyhlásil, že únik takýchto citlivých údajov ich v konečnom dôsledku môže stáť niekoľko miliard dolárov v priebehu nasledujúcich troch rokov. Údajne by sa škoda mala vyšplhať až na 5,8 mld. dolárov pri tržbách a 890 miliónov pri zisku.

Táto strata by mohla pre Samsung znamenať podobný následok ak nie ešte horší, ako problém s modelom Galaxy Note 7 a jeho vybuchujúcej batérií.

Zdroj: Zive.sk